Activiteiten


Maak een rondvaart over de Oosterschelde, laat je rondleiden over de oesterputten,
huur een scooter, fiets of wandel langs de havens

Rondvaarten Marstrand

Rondvaarten op een echt vissersschip! Feestjes op een unieke locatie! Belevingstochten op de Oosterschelde!

Rondvaarten Oesterbaron

De Oesterbaron organiseert rondvaarten over de Oosterschelde. In twee uur komt u alles te weten over de oester- en mosselkweek. U vaart mee met ervaren oesterkwekers naar één van onze eigen oesterkweekpercelen op de Oosterschelde. Er wordt aandachtig stilgestaan bij de kweekinstallaties, waarin oesters van zo’n 8 millimeter op worden gekweekt tot consumptie oesters. Daarnaast wordt de traditionele sleeptechniek gedemonstreerd. Daarna kunt u samen met de schipper en de bemanning de vangst uitzoeken. U krijgt dan ook de mogelijkheid om zeewier te proeven! Vervolgens zal het mosselzaad invangtouw aan u getoond worden. Dit alles is mogelijk onder het genot van verse Zeeuwse oesters en/of mossels! Mossels slechts op aanvraag beschikbaar.

Rondvaarten Beatrix Events

Tijdens de vaartocht op de Oosterschelde is er genoeg te zien waaronder verschillende vogels, het is niet ondenkbaar dat u een bruinvis ziet.Wij vertellen u ook over het leven van onze zeeroofdieren of te wel de zeehond.Kortom een leerzame tocht voor jong en oud.In het alombekende Yerseke, waar mosselen, oesters en kreeft verhandeld worden naar alle windstreken, ligt de Beatrixhaven; thuishaven van het uiterst comfortabel ingericht m.p.s. Beatrix 2 dat plaats biedt aan 68 passagiers.

Scooter verhuur Zeeland

Scooters huren in Zeeland: het is de ideale manier om deze provincie te ontdekken. Neem bijvoorbeeld Zuid-Beveland. Daar ligt Goes centraal als aantrekkelijke, historische stad. Met de scooter of op de fiets ontdek je in de Zak van Zuid-Beveland prachtige bloemdijken, begroeid met rijen populieren en uitbundige bloeiende bloemen. Pak je scooter en ontdek dat elk seizoen hier anders is! Op de scooter ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Heerlijk om alleen, met z’n tweetjes of met een groep door Zuid-Beveland rond te toeren. Fiets je liever? Dat kan natuurlijk ook! Waar wil je heen? Natuur, cultuur of liever een gastronomisch scooter- of fietstochtje langs de Ooster- of Westerschelde? Het kan hier allemaal. Wij verhuren onze scooters en fietsen vanuit het karakteristieke Zeeuwse dorp Yerseke, wat vooral bekend is vanwege zijn mossel- en oestercultuur.

Yerseke Moer

Zout en nat, daar draait het om in de Yerseke Moer. Het is ontstaan onder invloed van de zee; menselijk gebruik heeft het landschap getekend. Tegenwoordig is dit gebied één van de meest waardevolle natuur- en cultuurlandschappen van Zeeland. Eén van de oudste landschappen van Zeeland, waar de invloed van het zoute water in het najaar goed te zien is. Zeekraal kleurt het gebied dan rood.

Bootverhuur 't Zagertje

U kunt bij ons boten huren voor onder andere te gaan sportvissen, duiken op en in de Oosterschelde.

Y.E.S.E Tours

Y.E.S.E. Tours verzorgt rondleidingen in en rondom Yerseke en richt zich op alles wat met de Oosterschelde te maken heeft: oesters, mosselen, kreeften, rondvaart, Zeeuwse cultuur en geschiedenis.

CULISTEPS BY SUZANNE

Met meer dan 12 jaar gidservaring voor VVV Yerseke is de enthousiaste en gedreven Suzanne 2,5 jaar geleden met haar eigen gidsbedrijfje Culisteps by Suzanne gestart.
Suzanne geeft leuke en leerzame rondleidingen voor jong en oud langs de historische oesterputten en de havens van Yerseke en vertelt alles over mosselen, oesters, (Oosterschelde)kreeft, Yerseke en de Oosterschelde . Daarna is er een mogelijkheid een oestertje te proeven, kreeft te eten of van een pannetje met mosselen te genieten.
Ook kunt u met haar mee voor een mooie wandeling door unieke natuurgebied Yerseke Moer, een van de best bewaarde stukken oudland in de regio.
Neem vrijblijvend contact met Suzanne op voor de mogelijkheden.
Haar telefoonnummer is 06 306 20 743
Website is in oprichting
Kijk voor meer informatie Facebook en Instagram Culisteps by Suzanne

Overnachten

Maak uw bezoek compleet en blijf overnachten in Yerseke

Sint Anna

Bed & Breakfast

Welkom in de SintAnna, de voormalig Roomskatholieke kerk van Yerseke. Nu een B&B PetitHotel, trouw- en vergaderlocatie en voor tal van andere activiteiten! Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en gratis toiletartikelen. Het SintAnna B&B PetitHotel beschikt over vergaderfaciliteiten en een gemeenschappelijke lounge.

Het oude postkantoor

Bed & Breakfast

In het nostalgische centrum van Yerseke, op slechts 500 meter van de haven staat onze B&B Het oude Postkantoor. De 4 ruime, luxe kamers zijn voorzien van al het benodigde om uw verblijf tot een genot te maken en hebben ieder een eigen badkamer. In het geval dat u zich kan lostrekken van het dit genot bevinden een aantal van de beste visrestaurants van Zeeland zich op een steenworp afstand van de B&B. Na het heerlijke en eerlijke ontbijt kunt u genieten van Yerseke, hét vissersdorp van Zeeland! Bij aankomst staat er koffie, thee en iets lekkers voor u klaar. Janneke en Marnix heten u van harte welkom! Sinds maar 2019 de nieuwe eigenaren van B&B Het oude postkantoor (voorheen B&B de Oester) We zijn volop bezig om nog beter aan uw wensen te voldoen.

Blue green holiday

Vakantiepark

Wanneer u een vakantie in Zeeland boekt bij Blue Green Holiday, bent u verzekerd van een vakantie naar uw wens in Yerseke en omgeving. Wij kennen dit gebied als geen ander en kunnen u daarom voorzien van het juiste vakantieverblijf. Van aankomst tot vertrek staan wij voor persoonlijk contact, zodat u een onbezorgde vakantie in Zeeland zult beleven. Kijk snel verder op onze site voor meer informatie en beschikbaarheid van het aanbod in vakantiehuizen.

De plantage

Camperplaats

Camperplaatsen in de boomgaard. Zeeuwse Landwinkel met verse producten, streekproducten en cadeaus.

Sinke

Bed & Breakfast

Ruim 20 jaar geleden startte Janna Sinke hier haar Bed & Breakfast. Sindsdien zijn hier talloze gasten in- en uitgecheckt. Uitgerust en opgetogen. Met het vaste voornemen om hier ooit weer eens terug te komen. U kunt hier overnachten om een aantal dagen te genieten van het Zeeuwse leven, maar ook als u op doorreis bent of hier werkt. Wat de aanleiding ook is, u vindt op dit adres precies wat u van een Bed & Breakfast verwacht: een uitgebreid ontbijt en een goede nachtrust. Huisdieren toegestaan. Dat de sfeer hier bepaald wordt door gezelligheid, vrijheid en rust, maakt huize Sinke uniek.

De Anemoon

Bed & Breakfast

B&B Anemoon is slechts gelegen op 700 meter van de haven, hier vind u o.a. diverse restaurants en de historische oesterputten. Het centrum bevind zich op loopafstand van de accommodatie. Bed and Breakfast Anemoon beschikt over vier ingerichte kamers. De gehele B&B is rookvrij en voorzien van gratis draadloos internet.

Zon & Zee

Camping

Welkom in Zeeland! En welkom op familiecamping Zon en Zee! De prachtige ligging, aan de rand van het mooie vissersdorp Yerseke, rechtstreeks aan één van Europa's zuiverste wateren, de Oosterschelde, met gezellige jachthaven maakt onze camping tot een paradijs voor elke vakantieganger.