Skip to main content

Culinair genieten

De allerbeste en meest verse Zeeuwse mosselen en oesters eet je in Yerseke bij een van de vele gezellige restaurants langs de Oosterschelde.

Bekijk hieronder de heerlijke restaurants:

Culinaire wandeling

In Yerseke kunt u genieten van zoveel lekkers dat Zeeland te bieden heeft. Van een heerlijke zeeproducten zoals de Zeeuwse mosselen of oesters daarnaast ontbreken de zoete Zeeuwse bolussen niet. Het is teveel om op te noemen. Daarom kunt u iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 – 17:00 deelnemen aan de culinaire wandeling door Yerseke. U kunt de route op eigen gelegenheid volgen.

Boek hier je tickets:

De Oesterij

In onze proeflokalen laten wij u graag kennis maken met onze verse producten. Wij serveren hier het hele jaar door een mooie diversiteit aan oesters! Zo kunt u onder andere genieten van een proeverij van oesters uit diverse gebieden of zelfs uit verschillende landen!

“Proef onze pure producten direct van de bron”

Proef daarnaast ook onze andere Zeeuwse delicatessen. Geniet van uw oesters, mosselen, kreeft of fruits de mer met een uniek uitzicht over de Oosterschelde!

U bent van harte welkom in onze proeflokalen. Kom gerust langs. Wij werken niet met tafelreserveringen.

Meer informatie:

Eyseke - Ijssalon

Meer informatie:

Oesterproeverij Pekaar

Bovenop de authentieke oesterputten waar onze oesters uit eigen kweek worden verwaterd. Deze topkwaliteit oesters worden rechtstreeks uit het water geserveerd, verser kunt u ze niet krijgen!

Geniet van de meest verse Zeeuwse streekproducten met mooie wijnen en geweldig uitzicht bovenop de oesterputten. Wij serveren hoofdzakelijk 8 speciale Zeeuwse oesters, Oosterscheldekreeft, mosselen en nog vele andere heerlijkheden.
Met heel veel passie, liefde & kennis laten wij u graag genieten op onze prachtige locatie!
Boek hier je tickets:

Oesters & Bubbels

Altijd al meer willen weten over de oestercultuur en in de tussentijd genieten van een hapje en een drankje? Dan bent u bij ons van harte welkom!

Wij zijn Oesters en Bubbels, een proeverij van schaal- en schelpdieren die verbonden is aan het familiebedrijf Kopek. B.V. De kweek, vangst en de verwerking van de oesters doen wij zelf.

vanuit de proeverij kan je de oesterputten zien en heb je een prachtig uitzicht over de Oosterschelde waar de oesters en mosselen gevist worden.

Wij laten u graag genieten onze oesters en andere heerlijkheden.

Restaurant De Schelde

Van harte welkom op de website van Cafe-Restaurant de Schelde, waar familie de Blieck al 60 jaar de trotse eigenaars van zijn, bent u op zoek naar een restaurant waar de prijs en de kwaliteit zeer gunstig is? Dan bent u bij Cafe-Restaurant de Schelde op het juiste adres.

Nolet's Vistro

Nolet’s Vistro is gelegen aan de Oosterschelde, nabij de mosselbanken en oesterputten.

Wat een belangrijke bron is voor chefs Danny en Juri Nolet om een mooie menukaart samen te stellen.

Nolet’s Vistro is dan ook gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren. Vele producten zijn mooie verse en streekgebonden producten van de Oosterschelde en omgeving.

Met kernwoorden als: betaalbaar, vers, en puur is Nolet’s Vistro uw adres voor zowel zakenlunch, groepsbijeenkomst of voor een gezellig etentje met vrienden en/of familie.

We verwelkomen u graag in De Vistro!