Skip to main content

Overige activiteiten

Naast rondleidingen en genieten van heerlijke Zeeuwse mosselen en/of oesters is er in Yerseke nog veel meer te ontdekken.

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden:

Wandeltour

Als je houdt van wandelen en het ontdekken van nieuwe plaatsen, dan is deze wandeltour door het visserdorp Yerseke een absolute aanrader. Dit Zeeuwse dorpje is gelegen aan de Oosterschelde en staat bekend om zijn heerlijke mosselen en oesters. Tijdens de wandeltour ontdek je niet alleen de mooie natuur, maar leer je ook meer over de geschiedenis en cultuur van Yerseke.

De wandeltour neemt je mee door de smalle straatjes en langs de gezellige haven van Yerseke. Onderweg kom je langs diverse bezienswaardigheden, zoals de monumentale kerk en oesterputten. Leer onderweg alles over de geschiedenis van het dorp en de invloed van de oestercultuur op de lokale economie.

Naast het ontdekken van de historie van Yerseke, is er ook veel te zien in de prachtige natuur rondom het dorp. De wandeltour gaat langs de oevers van de Oosterschelde, waar je een prachtig uitzicht hebt op het water en de omliggende landschappen. Verder kom je ook langs de vele dijken en slikken die zo kenmerkend zijn voor de regio.

De wandeltour is geschikt voor alle leeftijden en is perfect voor een gezellig dagje uit met vrienden, familie of collega’s. Bovendien kun je de wandeltour combineren met een bezoek aan een van de vele restaurants in Yerseke, waar je kunt genieten van de lekkerste mosselen en oesters.

Boek hier je tickets:

Kidstour

Als je op zoek bent naar een leuke en leerzame activiteit voor kinderen, dan is een kidstour in Yerseke zeker een aanrader. Yerseke is een pittoresk vissersdorpje gelegen aan de Oosterschelde, bekend om zijn oesters en mosselen. Met een kidstour kunnen kinderen op een speelse manier kennis maken met deze bijzondere producten en de geschiedenis van het dorp.

Tijdens de kidstour lopen kinderen door het dorp, waarbij ze interessante weetjes ontdekken. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe oesters en mosselen worden gekweekt en wat er allemaal komt kijken bij het vissen van deze lekkernijen. Daarnaast kunnen kinderen ook zelf oesters rapen en proeven (mits het eb is). Een leuke en leerzame ervaring!

De kidstour is geschikt voor kinderen van alle leeftijden ook voor de oudere kinderen is het leuk en leerzaam. Dus perfect voor een gezinsuitje, verjaardag of schoolreisje. De tour duurt ongeveer 2 uur en kan uitgebreid worden met een bezoek aan een Oesteproeverij.

En na afloop ontvangen de kinderen een verrassing en certificaat!

Boek hier je tickets:

E-chopper rijden door Yerseke

Yerseke en omgeving verkennen met een e-chopper betekent heerlijk ontspannen rijden. De e-chopper rijdt geruisloos, waardoor je Zeeland optimaal kunt beleven. Daarnaast zijn ze eenvoudig te besturen. Met volle teugen genieten dus! Dat belooft een onvergetelijke dagje uit in Yerseke te worden.

Na een toer smaakt een pan verse mosselen heerlijk. Mosselen eet je gewoon lekker met je handen; zo uit de schelp in je mond. De Oosterschelde biedt meer zilte zaligheden om te ontdekken, zoals oesters, Oosterscheldekreeft en verse vis. Daarmee maak je je dagje uit in Zeeland compleet! Wij weten de restaurants en gelegenheden en kunnen dit gewenst ook voor je regelen.

Je hebt een rijbewijs om de e-chopper te kunnen besturen. Het is ook mogelijk om iemand achterop mee te nemen. Voor kleine kinderen zijn er kinderzitjes beschikbaar. Is er iemand bij die geen rijbewijs heeft dan hebben we ook E-fatbikes beschikbaar die dezelfde snelheid hebben.

Lees hier meer informatie:

Oosterschelde museum

In één van de mooiste monumentale panden van Yerseke, het voormalige gemeentehuis,
is sinds 1995 het OosterscheldeMuseum gevestigd.
In twee zalen worden bezoekers meegenomen op een reis door de geschiedenis van de
oester- en mosselcultuur.
Aan de hand van talrijke objecten wordt het verhaal verteld van het verdronken land van Zuid-Beveland en de rol die de Oosterschelde heeft gespeeld bij het ontstaan van Yerseke.

Boek hier je tickets!