Programma

In de maanden juli, augustus en september is het elke woensdag mosseldag met extra activiteiten voor het hele gezin. Meer informatie over het nieuwe programma volgt in 2022!

Basisprogramma

Deze activiteiten zullen alle woensdagen tijdens de Mossel & Oesterboulevard hetzelfde zijn en toegankelijk zonder ticket of inschrijving.

taste culinair
Foodtruck

Taste culinair

Een volledig gerenoveerde paardentrailer dient als uitgiftepunt voor de culinaire verwennerijen van Taste Culinair. Het werken met de meest verse producten op een moderne manier is het uitgangspunt van deze Zeeuwse cateraar. Nuchterheid, kwaliteit en professionaliteit. Dit is hun Zeeuwse karakter. Het enthousiaste team van Taste Culinair verwent gasten graag met heerlijke en unieke gerechten. Op de mosselboulevard worden vanuit de foodtruck diverse streetfoodgerechten geserveerd. Tijdens uw wandeling over de mosselboulevard kunt u een bezoekje aan de foodtruck van Taste Culinair eigenlijk niet overslaan... Proef de gerechten onder het genot van een drankje!

1421F023-E370-4979-8B63-15235A5D4FA1_1_105_c
Foodtruck

Van Engelenburg catering

Speciaal voor de Mossel & Oesterboulevard staat van Engelenburg catering iedere woensdag met een foodtruck bij de haven van Yerseke. Daar kunt u heerlijk genieten van een hapje & een drankje en het uitzicht over de vissershaven, jachthaven en de Oosterschelde. De Foodtruck staat vlak bij de opstapplaats voor de rondvaarten, dus u kunt voor of na uw rondvaart heerlijk genieten bij de foodtruck.

P66A9846
Foodtruck

Ko Wagenaar

Op het kerkplein in het dorp verzorgd Ko Wagenaar een heerlijk terras. Hier verkoopt hij Oester of geniet van een heerlijke Plateau fruit de mer.

9789083022772_front

Expositie

Zeeuws Meisje

Tijdens de Mossel & Oesterboulevard zal er een exclusieve expositie van het Zeeuws Meisje van kunstenaar Rem van de Bosch te zien zijn. Deze exclusieve expositie op een unieke locatie aan de Oosterschelde is een bijzonder onderdeel.

Zeeuws Meisje #gelijkheid, #vrijheid, #broederschap
Van zuinig icoon groeit Zeeuws Meisje in 2019 uit tot boegbeeld van inclusiviteit dankzij een postercampagne die van Zeeland uitwaaiert naar Den Haag en de Verenigde Staten. Met haar traditionele dracht, uitgevoerd in de kleuren van de regenboogvlag, brengt ze een levendige dialoog tot stand op straat, in klaslokalen en tentoonstellingen, over verdraagzaamheid, wederzijds begrip en respect.

Vrijheid, Gelijkheid, …
Zeeuws Meisje #Broederschap is de voltooiing van een drieluik over het moreel kompas van Zeeland. Wat betekenen de kenwaarden vrijheid, gelijkheid en broederschap in onze samenleving en hoe geven we er vorm aan? Net als in Zeeuws Meisje #Vrijheid en #Gelijkheid, combineert Van den Bosch originele beeldvorming met een praktische benadering. Lessen, workshops en presentaties maken pittige thema’s bespreekbaar en brengen mensen dichter tot elkaar.

Rem van den Bosch laat zich steeds leiden door lokale vragen. Juist door de traditionele Zeeuwse dracht beeldend te verbinden met ontwikkelingen in de huidige samenleving, ontstaan verhalen met een universele strekking. Zeeuws Meisje #Broederschap brengt nu ook Zeeuwse meisjes én jongens in beeld, van verschillende leeftijden en culturele achtergronden, in een eerbetoon aan de diversiteit en een indringende oproep tot solidariteit.

Deze bijzondere expositie aan de Havendijk 10 in Yerseke.
Met dank aan Krijn Verwijs en de Oesterij.

goochelaar Evert
Entertainment

Muzikanten en Straatartiesten

Tijdens de Mossel & Oetserboulevard kunt u genieten van verschillende muzikanten en straatartiesten. Van bijzondere ballon artiesten tot aan steltlopers aan entertainment geen gebrek. * Dit programma onderdeel is i.v.m. de huidige coronamaatregelen aangepast.

5DE54C97-2523-4CEC-B679-2659C38BD713_1_105_c
Entertainment

Kunstenaarscollectief

Het kunstenaarscollectief zal speciaal voor de Mossel & Oesterboulvard op de woensdagen exposeren. Deze kunstkring bestaat uit een groep enthousiaste en kundige kunstenaars. Van glasblazers, houtbewerkers tot kunstschilders en beeldhouwers. Alles zult u voorbij zien komen. Neem een bezoek aan de mooie exposities in het gebouw aan de Paardenmarkt 4.

P66A9695
Winkelen

Streekproducten kraampjes

Tijdens de Mossel & Oesterboulevard vind je verschillende kraampjes met streekproducten. Zo verkoopt B&B het oude postkantoor onder andere zelfgemaakte jam en vind je bij de Tourist shop verschillende zeeuwse producten.