Skip to main content

Rondleidingen

Yerseke is een prachtig authentiek vissersdorp en staat bekend om de vele oesterputten, mosselkwekerij en visserij. Tijdens een Rondleiding door Yerseke proef je de liefde voor de zee. Samen met een gids van Tourist Shop Yerseke ontdek je Yerseke op z’n best.

Bekijk hieronder de verschillende rondleidingen en opties:

Rondleiding Yerseke

Yerseke is een prachtig authentiek vissersdorp en staat bekend om de vele oesterputten, mosselkwekerij en visserij. Tijdens een Rondleiding door Yerseke proef je de liefde voor de zee. Samen met een gids van Tourist Shop Yerseke ontdek je Yerseke op z’n best.

HÉT CENTRUM VAN RONDLEIDINGEN YERSEKE
Het startpunt van de rondleiding door Yerseke is in het centrum bij de Tourist Shop. Vanaf daar maak je een wandeling langs alle bijzondere bezienswaardigheden. Langs de winkelstraten loop je naar de indrukwekkende oesterputten van Yerseke waar de oesters gereed worden gemaakt voor consumptie.

Boek hier je tickets:

rondleiding in een mossel verwerkingsbedrijf

Een unieke en exclusieve ervaring, rondleiding in een mossel verwerkingsbedrijf onder leiding van een gids, waarbij je alles te weten komt over mosselen van de vangst tot gereed maken voor consumptie. Daarna krijgt u een proeverij van mosselen incl. glas witte wijn of fris + een goed gevulde goodiebag bij vishandel van As!

In juli is het genieten van de Zeeuwse mosselen, altijd spannend hoe ze smaken en zeker ook mooi om te zien hoe ze verwerkt worden in de fabriek. Dit jaar mag Tourist Shop Yerseke exclusief een rondleidingen verzorgen door de mosselfabriek van Roem van Yerseke, in samenwerking met de Mossel- en Oesterboulevard Yerseke. De rondleiding en proeverij heeft een tijdsduur van ongeveer 1,5 uur. Altijd al meer willen weten over mosselen? Pak dan deze unieke kans op woensdag.

Boek hier je tickets:

Rondleiding 'klein antwerpen' Hansweert

Het kanaal door Zuid-Beveland wat op 11 oktober 1866, werd geopend, zorgde voor veel extra scheepvaart. De schepen voeren Hansweert niet alleen maar meer voorbij naar de Antwerpse haven. De scheepslui maakte veelvuldig gebruik van de aangeboden goederen en diensten. Hiermee groeit Hansweert uit van een kleine agrarische gemeenschap tot een rijk dorp met een grote middenstand.

Wilt u meer weten over de geschiedenis en hoe het verder is verlopen met het dorp Hansweert? Boek dan een rondleiding onder bezielende leiding van inwoner gids Kees Verburg. De rondleiding start vanaf Dorpshuis Kaj Munk met een heerlijke kop koffie met een Zeeuwse Bolus. Na afloop van de rondleiding krijgt u heerlijk koel biertje of frisdrank om na praten over hetgeen u heeft gehoord.

Boek hier je tickets:

Bezoek aan Schelpdieren Wellness Resort

Met een ongekende passie zijn ze bij het schelpdieren resort Aqua Triton op zoek naar de allerbeste schelpen uit de wereldzeeën. Van de Ierse zee tot de Atlantische Oceaan en van de Adriatische Zee tot de eigen Oosterschelde.

Ze willen de internationale klanten – van foodservice tot supermarkt – laten zien én proeven hoeveel prachtige smaken de zee kent. In het wellnessresort worden alle handgedoken en -gevangen schelpen met zorg en aandacht gespoeld, ontzand, gesorteerd en verpakt, zodat ze een topproduct kunt aanbieden.

SCHELPDIEREN WELNESS
Het bedrijf doet min of meer denken aan een spa met al die grote baden met water. Een belangrijk verschil met de welbekende wellness resorts, is de temperatuur van het water. Die is namelijk een stuk lager. In de tientallen zwembaden zijn het vooral buitenlandse schaal- en schelpdieren. Ze worden hier gespoeld, ontzand, gesorteerd en verpakt. Je zie hier onder andere; oesters, venusschelpen, krab, kreeft, langoest en de grote king crab zien. Ook maakt u hier kans om een exotische schelpdier te proeven.

Wilt u dit allemaal van dichtbij bekijken? Boek dan een bezoek aan het Schelpdieren Wellness Resort en kom alles te weten terwijl u wordt rondgeleid in dit bijzondere bedrijf!

Boek hier je tickets!

Rondleiding kreeften-, oester en schelpdierenbedrijf

Boek een rondleiding in dit schelpdierenbedrijf op de woensdagmiddag met een ervaren gids. Er gaat een wereld voor je open! Wat leeft er allemaal in de “De Oosterschelde” Bekijk hoe een kreeft of krab van dichtbij eruit ziet en zie de verschillende oester soorten. Je kijkt bij de bassins (natte pakhuizen) met vers Oosterscheldewater. Daarna een proeverij boeken? Ook dit is mogelijk.

MEULMEESTER
De oprichter en naamgever van het bedrijf is Charles de Meulemeester. In 1870 verdeelt de staat percelen van vele hectaren voor de kunstmatige oesterteelt. Bierbrouwer Charles de Meulemeester uit Goes en vele andere ondernemers zagen daar wel brood in.

Goed voorbereid gaan ze op zoek naar een geschikte locatie om binnendijkse oesterputten aan te leggen. De keuze viel op de Waterschans in Bergen op Zoom, direct aan de Oosterschelde. Hier worden de zogenaamde “Oesterputten” aangelegd. Inmiddels bestaat dit niet meer, maar het fort ligt nog aan de havenhoofd van de buitenhaven van Bergen op Zoom. “Kop van ‘t Hoofd”.

Boek hier je tickets!

Scooter tour Yerseke

Scooter tour op de e-chopper langs de havens en de oesterputten (1,5 uur) van Yerseke.
We starten met een kop koffie en een Zeeuwse bolus, daarna gaan we pad met een gids. Op verschillende punten staat de gids stil om te vertellen over de mosselen, mossel- en visbedrijven en oesters. Je ontmoet de “mosselman” die toch echt in Yerseke staat. Zo kun je genieten van de zilte lucht bij de Oosterschelde. Daarna vervolgt een heerlijk relax momentje in de natuur in de Yerseke Moer.

Boek hier je tickets!