Skip to main content

Rondvaarten

Tijdens een van de mooie rondvaarten over de Oosterschelde vaar je mooiste gebieden in de Oosterschelde. Genieten van de natuur en zie wat er allemaal in de Oosterschelde leeft?

Bekijk hieronder de verschillende rondvaarten en opties:

De Marstrand - Mosseltour

Met het voormalig kokkelvissers schip YE100 varen wij naar het gebied in de Oosterschelde waar 'het zwarte goud' van Yerseke ligt opgeslagen en demonstreren de vistechniek van de mosselen!

Wij laten onze gasten het proces van mosselzaad tot consumptie mossel ontdekken.
Bij het demonstreren van de vistechniek, met een kleine mossel kor, ontdekken we ook wat er op de bodem van de Oosterschelde leeft, de vangst komt namelijk op een uitzoek tafel en gaan deze vangst met u en uw kinderen onderzoeken.. van krabben, wieren en zeesterren. We varen ondertussen ook over het 'verwatergebied' van de mosselen waar u ze, bij een bepaald getijden, op de bodem kunt zien liggen en laten u zien waar de mosselen uiteindelijk "aan wal" komen voor de verwerking in de fabrieken. Heeft u ooit een rauwe mossel gegeten?.. indien voorradig laten wij u deze zeker proeven! Kortom, een beleving..

Voor kinderen is deze tour ook een leuke actieve beleving én héél leerzaam!

Boek hier je tickets:

De Marstrand - Oestertour

In Yerseke staat natuurlijk alles in het teken van de mossel máár zeker ook van de Zeeuwse oesters.

Het grootste Nationaal Park van Nederland 'De Oosterschelde' én ons dorp sprankelt van heerlijke Zilte Zaligheden en wij mogen u meenemen in hun leven, want hoe ontstaan oesters eigenlijk! Wij laten u zien wat er op het water afspeelt voordat de oesters in de oesterputten terechtkomen. Van oesterbroed tot de heerlijke consumptie oester dus..

We demonstreren de vistechniek, maar vertellen u ook over de nieuwste kweektechniek.

Wenst u een oester?.. dat kan, deze zijn natuurlijk aan boord verkrijgbaar én u proeft dit in combinatie met een workshop om uw oester zelf veilig te kunnen openen!

Boek hier je tickets:

De Marstrand - Zeehondentour

Varen over het Nationaal Park Oosterschelde richting de Zeelandbrug waar de Zeehonden op de zandbank liggen te rusten. Het is uniek om de Oosterschelde Zeehond van zo dichtbij te zien en te ervaren hoe deze wilde ‘zee dieren’ van het zonnetje genieten of in het water spelen.

De zandbanken in de Oosterschelde dienen tevens als foerageer plaats voor de vele verschillende vogels. Aan de hand van zoekkaarten aan boord kunt u de vogels ook herkennen! ..maar de Oosterschelde is meer dan dat, dus tijdens de vaart vertellen wij u graag alles over het belangrijke én prachtige Nationaal Park!

Voor kinderen hebben we ook een leuke onderbreking op de terugweg..

Boek hier je tickets!

Rondvaart De Oesterbaron

Door een boottocht met de Oesterbaron twee uur komt u alles te weten over de oester- en mosselkweek in Yerseke. U vaart mee met ervaren oesterkwekers naar één van onze eigen oesterkweekpercelen op de Oosterschelde. Er wordt aandachtig stilgestaan bij de kweekinstallaties, waarin oesters van zo’n 8 millimeter op worden gekweekt tot consumptie oesters. Daarnaast wordt de traditionele sleeptechniek gedemonstreerd. Daarna kunt u samen met de schipper en de bemanning de vangst uitzoeken. U krijgt dan ook de mogelijkheid om zeewier te proeven! Dit alles is mogelijk onder het genot van verse Zeeuwse oesters.

Onze rondvaarten zijn educatief voor jong en oud, omdat u alles te weten komt over wat er zich onder water afspeelt. U krijgt inzicht in hoe de oesters opgroeien en door de sleepvis demonstratie krijgt u te zien wat er allemaal op de bodem van de Oosterschelde leeft.

Boek hier je tickets!